Wat is Acné?

Acné is een van de meest vookomende aandoeningen bij de mens, het is een ontstekingsziekte van de huid.

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan belemmeren. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen (Acne Tarda).

Acné is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor iemand met acne kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Hoe ontstaat Acné?

Acné berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acné spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acné in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Indien er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen, gesloten mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vrije vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Acnébehandelen

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek onderzoekt de schoonheidsspecialiste de oorzaak en verergerende factoren van uw acné. Tevens bespreekt de schoonheidsspecialiste met u welke behandelmethode voor uw acné het beste in aanmerking komt. Daarnaast kijkt zij goed naar de huid en stemt zij samen met u af wat uw huid nodig heeft om weer gezond te functioneren. Indien u gebruikt maakt van medicatie voorgeschreven door uw huisarts of dermatoloog, breng dan de schoonheidsspecialiste op de hoogte

De acnébehandeling

De behandelingen zullen afgestemd worden op de kenmerken van uw acné, uw huidconditie en uw persoonlijke wensen. Het doel van acnébehandelingen is het onder controle krijgen van acné en de schade van acné op de huid, zoals vlekjes, roodheden en littekentjes, te herstellen. Beauté Vital beschikt over diverse middelen, zoals acnébehandelingen en peelings, voedingsadviezen en persoonlijk advies. Hiermee pakken we acné vanuit de oorzaak aan en krijgt uw huid weer een gladder en egaler aanzien.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet exact aan te geven. Verbetering van de huid kan snel zichtbaar zijn, maar het kan soms ook even duren. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne en de beïnvloedende factoren. Bij actieve acné kunt u het beste elke 2 tot 4 weken een behandeling ondergaan. Zodra de acné niet meer actief is, is het raadzaam om regelmatig, denk aan elke 6 – 8 weken een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Te verwachten resultaat

Geleidelijk merkt u dat de huid rustiger, gladder en egaler wordt. De hoeveelheid puistjes en mee-eters zullen afnemen en acné-uitbraken komen steeds minder voor. Het behandeleffect gaat verder dan alleen maar de huid: verbetering van acné heeft vaak een positief effect op het zelfvertrouwen.

Adviezen voor thuis

Het bestrijden van acné doen we samen. Als u thuis de huid op de juiste manier kan verzorgen, boekt u sneller resultaat. Nieuwe acné-uitbraken kunt u met een effectieve huidverzorgingsroutine voorkomen. De schoonheidsspecialiste bespreekt welke huidverzorgingsroutine voor uw huid geschikt is en begeleidt u hierin.

Vergoeding zorgverzekeraar

Acne behandelingen kunnen (deels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar. De vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. U dient hiervoor altijd in het bezit zijn van een verwijzing van uw huisarts of behandelend arts.

Openingstijden

Zeker weten dat u bij Beauté Vital terecht kunt? Maak dan een afspraak.
Bel: +31 (0)6 471 63 998

Maandag

  • 13:00 - 21:00

Dinsdag

  • 9:00 - 17:00

Woensdag

  • 9:00 - 17:00

Donderdag

  • 9:00 - 17.00

vrijdag

    GESLOTEN

Zaterdag & zondag

    GESLOTEN